Здравейте, искам да попитам за вашето мнение... След като написах модела и двигателя на моята АР 147 ми излезнаха тези масла: http://www.motorni-masla.net/index.p...ne=25&x=26&y=9 иии си мисля, че ако сложа някое от тях ще го гори. до сега съм със motul synergi 6100. не го гореше до 4000км и след това го почна и искам да ми препоръчате някое масло и вискозитет. колата е за смяна на маслото като съм долял 1л вече, карам е често в обороти. извинявам се пак за поредната отворена тема за масла
Известие
Collapse
No announcement yet.
Още една тема за питане за масло...
Collapse
X
-
Сега отново ще се влезе в едно хвалене и кое по хубаво.
Препоръчвам ти Shell Helix Ultra 5w40
Ако ти се занимава гледай следните параметри на маслата:
TBN
Kinematic Vscosity
Viscosity Index
Flash Point
Pour point
Колкото са по високи толкова е по качествено маслото информацията я има в *.pdf - на маслата повечето марки крият стойноста TBN но има от къде да се види.
За пореден път качвам линка да погледате за хубавите прехвалени ни масла малко от братята руснаци:
http://www.2112.ru/showthread.php/23...81%D0%B5%D0%BB
Ако се решиш за Shell мога да те свържа с човек от форума на Nissan вкарва маслото от Австрия и то на чудесна цена а за качетвото просто няма какво да говоримLast edited by fakirastanly; d.m.y г., 16:59.Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
-
шела е хубао.Аз от Сърбия по магистралата от Унгария в посока България си взех кастрол 10/40 и като го налях имаше значително подобрение в пърформанса на двигатела.От 1.8 имах чуството че кубарата стана 2.0 Иначе ако гори масло квото и да му налееш спасение няма.Поне аз съм се опитвал да го реша този проблем по този начин и спасението беше или ремонт,което пак никой няма да ти даде гаранции че ще спре да гори,или доливане на масло,или смяна на собстбеника.Аз временно проблема го реших с втория вариянт,след това трайно с третияSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
До "grecko"
Отново трябва да разбиваме "майсторските легенди", масло синтетика 5W40 e с по-добър вискозитет от масло полусинтетика 10W40.
10W40 - вискозитет около 150
5W40 - вискозитет 170
Аз в момента съм с 5W50, бензин 1.6 t.s., няма разход на масло.
Накрая един виц: Шофьор на BMW спира на бензиностанция и купува 1 л. масло, вдига капака на двигателя и сипва целия литър в двигателя. Един скромен шофьор с Алфа ромео, го гледа въпросително.
Отговора е "BMW баце"..........Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
-
Само да вметна Ultra серията на Shell е маслото с най малки изпарения нещо за което не се говори дори и не се знае от масовата публика и добри майстори. Ultra серията раздвижва запеклите сегменти и много често се случва след втоарта смяна да спре горенето на масло другото масло което прави това е Red Line не се предлага офицялно в БГ мисля че някой в нашият форум го доставяше от Гърция но цената си е дебела на Red Line.
колега @grecko в България всеки си хвали колата неказва колко се е прецакъл.Не ми гори масло сменям го м/у 9000 - 10000 въпреки че е пълна синтетика и му дават доста по голям интервал.Колегата @toto99 много правилно е написъл за вискозитета. Shell в БГ имат досат лошо име зарди побългаряването на веригата в нашият град дори бяха тунинговали колонките да сипват по малко и то още на втората година.Може и да маркетинг но Shell e избора на ферарии до колкото съм запознат заедно с ферари в продължение на 2 години е разрботвана серията ултра която носи и знака на ферари.А ако познавате тираджии дето карат Мерцедеси те си мерят сами параметрите които споменавам по горе и казват кога да смени серията Румила за камиони и дават 100к а реално може да се кара по 130к доста голям ресурс.
Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 22:59.Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
0w40 Shell Helix Ultra
Comment
-
Значи се спирам на: http://www.motorni-masla.net/index.p...roducts_id=917 или http://www.motorni-masla.net/index.p...roducts_id=830 иии май ще тегля чоп :Д :Д :Д. разгледах селения има някакво рейсинг 10в60..... само за каране в високи обороти ли го дават да се кара(газ до ламарината) или не е добре да славам такова
Comment
Comment